tirsdag 27. januar 2009

Byron Bay, Surfers Paradise, Noosa, Fraser Island, Coolangatta

Hei igjen alle sammen:)

Det har naa gaatt en liten stund siden vi har oppdatert bloggen vaar, men det skyldes i all hovedsak mye reising. Vi forlot Byron Bay sondag 18. januar og dro videre opp til Surfers Paradise. Surfers Paradise er vel kanskje det man kommer naermest "syden" her i Autralia, med sin 4 mil lange sandstrand, strandpromenade og flust av mer eller mindre ordentlige butikker. Her bor naa vaare gamle klassekamerater Tormod og Frode, som vi tilbragte en morsom kveld sammen med. Fra Surfers dro vi videre til den lille byen Noosa, og derfra igjen dro vi opp til Hervey Beach, der fergen ut til Fraser Island gaar fra.

Fredag 23. januar gikk ferden ut til Fraser Island. Paa forhaand var vi delt inn i grupper paa 10, og hadde faatt utdelt campingutstyr og 4WD (aka Toyota Landcruiser). Det er nemlig ikke bare enkelt aa komme seg rundt paa verdens storste sandoy. Fredagen ble brukt til aaa kjore rundt paa oya, og vi besokte en feskvannsinnskjo for vi fant et sted vi kunne campe paa stranda. Og campinglivet er ikke bare bare (only only) altsaa. Fuktige telt, mygg (det ser i dag ut som at Line har byllepest paa ryggen), sand overalt, edderkoppbitt (kom vel ikke som en overraskelse at det var Maria som ble utsatt for dette) osv. Men det skumleste var faktisk det at vi ikke fikk lov til aa gaa rundt alene paa grunn av dingoer. Disse kan nemlig vaere baade farlige og aggresive. Paa lordag ble det mye kjoring rundt paa oya. Vi saa paa et japansk baatvrak som har ligget paa stranden der i mange aar. Vi gikk opp til flere utkikkspunkter for aa faa et best mulig overblikk over oya, som er over gjennomsnittet vakker. Paa ettermiddagen slo vi igjen leir langs stranden, og kvelden gikk med til fest og moro.

Vi var litt uheldige med vaeret baade fredag og lordag, og det merkeligste var at hver gang vi bestemte oss for aa spise, begynte det aa regne. Lurer nesten paa om vaergudene spilte oss et puss eller to. Men paa sondag vaaknet vi opp til straalende sol, saa dagen ble tilbragt ved Lake McKenzie, den desidert fineste innskjoen paa Fraser Island.
Det var en trott og sliten gjeng som sondag ettermiddag vendte tilbake igjen til sivilisasjonen.

Mandag vendte vi igjen nesa sorover, og vi befinner oss naa i en liten by som heter Coolangatta. Det er herfra vi i morgen skal ta fly videre til Kuala Lumpur (Malaysia). Vaar tid i Australia er naa straks over, og det er med et lite snev av vemod vi forlater det kontinentet som vi har blitt saa glade i. Men det er ikke mye vi henger med hodet. For i Malaysia venter nye opplevelser, og der faar vi ogsaa selskap av Stian og Vegard, ogsaa kjent som vaare bedre halvdeler;)

Ingen kommentarer: